We were unable to locate your current position. Make sure location services is enabled or try refreshing this page.

Restaurant: Sagamité Quebec
Sagamité 4.8

Sagamité

Old-Quebec
$$ & $$$

About Us

Having traveled part of the globe to demonstrate the richness of our culture and our traditions, the idea of creating Sagamité was born from the desire to make known our beautiful culture at home in Wendake.

The Sagamité Restaurant in Wendake was founded in 1999 and since then, we have been welcoming local, regional and worldwide customers curious to discover our culture through a gastronomic experience. The name of the restaurant testifies to this by its name; for the Wendat, Sagamité was at the heart of our diet. It is a soup-meal enriched with game where we find
the famous “Three Sisters”: squash, corn and red beans,
that we cultivate.

Since July 2019, the Sagamité Vieux-Québec restaurant has been introducing First Nations gastronomy to visitors to the historic district of Québec.

The Sagamité restaurant has traced the path of Aboriginal gastronomy, which we have demystified over time thanks to game. It is an establishment of choice for a clientele curious to live a gourmet and cultural experience at the same time.

Amenities and more

We accept:  Master Card, Visa, Interac

Affiliated Restaurants (1)

Menus ( 1) QR Code

Menu

Events Nearby

Quebec Celtic Festival

Quebec Celtic Festival

Sep 07, 2024 to Sep 08, 2024

Salon International du Livre de Québec 2024

Salon International du Livre de Québec 2024

Apr 10, 2024 to Apr 14, 2024

- Partner -

Mercedes Benz St-Nicolas Quebec

Reviews for Sagamité Restaurant

4.8 with 1249 ratings on RestoQuebec

Food
Service

Write your review

Page 1 of 35 - 698 Reviews
5.0

The Objibwe pizza was delicious & our server was very congenial & accommodating! Highly recommend Sagamité.View more

Mar 27, 2024
Report
on Google

Le restaurant est incroyable, le personnel est vraiment adorable, nous avons été très bien servi. La nourriture est vraiment extraordinaire, nous avons prit le menu avec la potence avec de la viande de wapiti de cerf & de bison, la façon de cuire avec les grandes flammes est toujours superbe à revoir & je ne m'en lasse jamais. À chaque fois que je vais à Québec, je mange ici, & l'expérience y est toujours unique & c'est avec plaisir que j'y mets le prix à chaque fois. À mon prochain séjour, j'y retournerai pour suView more

Mar 25, 2024
Report
on Google

This was the highlight of our trip. The food was the best, the staff were so friendly. I can't wait to try this place again.View more

Mar 23, 2024
Report
on Google
5.0

Excelente atención muy buen ambiente.View more

Mar 16, 2024
Report
on Google

Fabulous & unique restaurant. We had the four course meal with venison & elk. Highly recommend.View more

Mar 12, 2024
Report
on Google
5.0

Food here is incredible! We had the sagamité pizza & the deer & elk medallions, highly recommend. Great beer & wine selection as well.View more

Mar 12, 2024
Report
on Google

Excellent déjeuner, nous avons opté pour les spécialités de la maison & on n'a pas été déçus! Bacon de sanglier, rillettes, saucisse de cerf & wapiti, bison fumé... même le pain (leur recette personnelle) était excellent! Le rapport qualité-prix était parfait, on y retournera assurément lors de notre prochain séjour à Québec!View more

Mar 10, 2024
Report
on Google

Just eat there!View more

Mar 08, 2024
Report
on Google
2.0

Nous étions des adeptes du Sagamité avant l'incendie. Première fois ce soir, 5 mars que nous y retournions.... Après plus de 30 minutes d'attente... Personne n'était venu prendre nos apéritifs... Je comprends que le serveur semblait être occupé, mais il y avait 3 autres personnes sur le planchers & malgré que j'ai demandé à celui qui nous a servi de l'eau les choix de vin au verre... À aucun moment un employé nous a demandé si nous voulions un apéritif... La fille au bar lavait ses verres, l'hôtesse démontait les tables du souper pour préparer le service du déjeuner, celui qui nous avait servi de l'eau se promenait dans le restaurant. Vraiment décevant. Nous nous sommes levés & sommes partis sans avoir de service après plus de 30 minutes.View more

Mar 05, 2024
Report
on Google

I got the elk & deer medallions. The elk was delicious, but I found the venison not cooked enough for me. I asked the waiter if they could cook it just a little longer as it was cold. He brought it back with more warm sauce & the same doneness.View more

Feb 28, 2024
Report
on Google
5.0

My wife & I had a fantastic dinner here.The service was great.View more

Feb 26, 2024
Report
on Google
5.0

A really unique dining experience. The house elk soup is delicious. The fish with cranberry chutney is an interesting mix of savoury & sweet. I was so impressed with how well it was cooked: melt in your mouth smooth with barely any bones in it. The restaurant has some cool pieces of Indigenous art as well. The only critiques was that the T-bone was a little tough but it came with an amazing sauce to balance this. Thank you for a great experience!View more

Feb 26, 2024
Report
on Google
5.0

We had the Three Antlers main for two people, which included deer, elk & bison accompanied by very nicely presented veg. Meat was super tender. Good wine recommendation too.View more

Feb 23, 2024
Report
on Google
Gino
Service
Food
5.0

Excellent en tous points. Service hors pair, très courtois & sympathique. Tiawenhk.
Gino Lesage, Cap-Santé

Feb 11, 2024
Report
Marie-Ève
Service
Food
5.0

Très bien. Bonne bouffe & ambiance chaleureuse. À découvrir!

Feb 04, 2024
Report
3.0

We waited forever for everything. They are horribly understaffed, there was one server. The duck Benedict was meh at best.View more

Feb 04, 2024
Report
on Google

La bouffe est juste exceptionnelle! & le service super sympathiqueView more

Feb 03, 2024
Report
on Google

Nous sommes arrivés pour notre réservation de 13 heures où le serveur nous a demandé si nous préférions prendre le menu du déjeuner ou du soir, ce que j'ai vraiment apprécié. J'ai apprécié la variété de viandes & d'options de déjeuner. La plupart des assiettes coûtaient entre 20 & 25$, ce qui, à mon avis, est maintenant la norme dans n'importe quel restaurant qui sert le déjeuner. Mon mari a pris le club canard & moi le chasseur. Je suggère fortement le chasseur, il contient du bacon de sanglier, une saucisse de gibier, des rillettes de canards, 2 oeufs & du pain de bannique. C'était très bon, & c'était different tout en restant un bon déjeuner "classic". Nous reviendrons un autre jour pour essayer le menu du souper.View more

Jan 28, 2024
Report
on Google
5.0

Le resto était assez tranquille & j'y étais seule, en voyage d'affaires. J'ai choisi le mi-cuit de cerf & c'était vraiment délicieux. La portion est plutôt généreuse & je n'ai pas pu profiter d'un dessert 🤷🏻‍♀️😁 Cependant, un mocktail tout à fait délicieux à saveur de limonade était une alternative sans-alcool parfaite. J'y suis allée sur les recommandations de qqn qui avait beaucoup aimé. Je vous le recommande à mon tour.View more

Jan 21, 2024
Report
on Google

Le service était excellent... notre serveuse était vraiment une pépite: très à l'écoute, avenante & gentille avec nous. Le repas était bon mais nous avons trouvé les portions un peu petites pour les prix. Mais peut-être est-ce à cause du type de viande commandée (du wapiti). Toujours est-il que c'est un restaurant à essayer au moins 1 fois.View more

Jan 21, 2024
Report
on Google
Search